Welke vloeren zijn onderhoudsvrij?

Welke vloeren zijn onderhoudsvrij?

10 maart 2020 0 Door Admin

Welke vloeren zijn onderhoudsvrij?

Vloeren voor op je kantoor, in je showroom, winkel of gewoon bij je thuis. Heerlijk als die onderhoudsvrij is. Het is begrijpelijk dat mensen kiezen voor een onderhoudsvrije vloer, want als de vraag wordt gesteld:’wil je een vloer waar veel of weinig onderhoud aan nodig is’ dan zegt iedereen ‘weinig’ en dat is logisch. Wil je weten welke vloeren onderhoudsvrij zijn? Dat vertellen we je graag.

Assortiment Cibo vloeren

In het assortiment van Cibo vloeren vind je verschillende onderhoudsvrije vloeren in verschillende kleuren, materialen, breedtes en prijzen. Veel PVC vloeren zijn onderhoudsvrij. Daarom worden ze vaak gekozen voor op het kantoor of in een showroom, maar tegenwoordig lijken de PVC vloeren op houten -en parketvloeren, dat veel particuliere daar ook voor kiezen. Nog een reden waarom er veel voor PVC vloeren gekozen wordt, is omdat deze gemaakt zijn van duurzame materialen, wat in deze tijd steeds meer van belang is.

Visgraat vloer

De visgraat vloer is niet geheel onderhoudsvrij, maar dat maakt hem niet minder geliefd onder de consumenten. de visgraat vloer kenmerkt zich door de visgraat vorm van het hout. het hout loopt puntsgewijs naar elkaar toe. De vloer bestaat al sinds de Gouden Eeuw is nog steeds populair, vroeger werden deze vloeren handmatig gemaakt, nu wordt dat in de fabriek gedaan, waardoor de visgraat vloer nu voor (bijna) iedereen betaalbaar zijn.

Deze houten vloer is niet geheel onderhoudsvrij, je doet er goed aan deze vloer af en toe te dweilen met speciaal schoonmaakmiddel. In de loop der tijd zal deze de visgraat vloer een opknapbeurt nodig hebben en dan zal je op de vloer een onderhoudsolie moeten aanbrengen, meestal is dat 1 tot 2 keer per jaar nodig. Het voordeel is wel dat de onderhoudsolie ervoor zorgt dat de visgraat vloer er als nieuw uitziet.