Laten leggen

Laminaat laten leggen

Heb je zelf geen tijd om laminaat te leggen of ben je geen doe-het-zelver? Je kunt er dan voor kiezen om het laminaat te laten leggen door een professional. Zo weet je in ieder geval zeker dat het laminaat goed wordt gelegd en heb je er zelf geen omkijken naar.

Kosten laminaat laten leggen

De totale prijs die wordt gerekend verschilt per bedrijf en de grote van de ruimte. De prijs is ook afhankelijk van de legvorm en type plint. Je kunt ongeveer uitgaan van de onderstaande tarieven. Deze hebben we op basis van tien verschillende (willekeurige) aanbieders berekend.

Gemiddelde tarieven voor het leggen van een laminaatvloer:

Leggen van laminaat € 6,00 p/m2
Leggen van laminaat + ondervloer € 7,50 p/m2
Leggen van laminaat + ondervloer + plakplinten € 8,50 p/m2
Leggen van laminaat + ondervloer + hoge plinten € 9,50 p/m2

Voor het leggen van diagonaal laminaat wordt vaak een meerprijs gerekend van circa 4,5 euro p/m². Het verstandigste is om niet direct met het eerste de beste bedrijf een akkoord te sluiten. Vraag bij een aantal bedrijven een offerte op. Op deze manier weet je ongeveer wat de juiste prijs is voor het leggen van laminaat. Duurder is ook niet altijd beter.

Waar vind ik een professional?

Je kunt het beste in zee gaan met een bedrijf. Op internet kun je op zoek naar bedrijven. Je kan op het internet ook een advertentie plaatsen met daarin de vraag dat je op zoek bent naar iemand die laminaat kan leggen.

Dit kun je doen op websites zoals Werkspot.nl. Op deze websites worden dagelijks tientallen opdrachten geplaatst door mensen die op zoek zijn naar iemand die bij hen laminaat kan leggen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de opdracht kunnen op de opdracht bieden. Op deze manier kun je een financieel interessante deal sluiten. In de meeste gevallen zijn het eenmanszaken die reageren op opdrachten.

Bij veel speciaalzaken kunt je laminaat kopen inclusief het leggen van het gekochte laminaat. Als dat niet het geval is kun je bij een speciaalzaak wellicht afdingen dat het laminaat gratis of voor een aantrekkelijke prijs wordt gelegd. Geregeld hebben speciaalzaken aanbiedingen. Bijvoorbeeld dat het leggen van laminaat gratis is als je laminaat koopt.