Goedkoop laminaat

Goedkoop laminaat

Goedkoop Laminaat is de laatste jaren enorm populair geworden en kent vrijwel iedereen het wel. Laminaat is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar en is alle soorten, kleuren en maten. Ook heeft laminaat diverse kwaliteitsaanduidingen. Wat voor vloer je moet kiezen hangt heel erg af van het budget dat je hebt, je eigen smaak, de inrichting van de woning en natuurlijk de kleur van de meubels die erin komen te staan.Er zijn vele laminaat outlet winkels of lang bestaande winkels met een wekelijkse laminaat aanbieding. Ook wij hebben elke week wel een leuke laminaat aanbieding.

Voorheen werd altijd gedacht dat goedkoop laminaat ook van slechte kwaliteit was en dat de vloer zeer snel zou slijten. De laatste jaren is de kwaliteit juist enorm toegenomen en bestaan er vrijwel geen slechte vloeren meer.

De prijsverschillen zitten vaak in de breedte en lengte van de planken en in de “trends van het moment”. Nieuwe ontwerpen en nieuwe populaire vloeren zullen altijd wat duurder zijn dan de oudere modellen of de kleuren waar niet veel verkocht wordt. Maar ook de kwaliteitsklasse van laminaat maakt dat er verschillende prijzen zijn. Hieronder een overzicht van Klasse indeling van laminaat.

De melamine toplaag bepaalt de kwaliteit van de laminaat vloeren en wordt uitgedrukt in klasse:

  • AC3, klasse 23, 31 Dit laminaat is geschikt voor intensieve woon gebruik en voor lichte commerciële omgevingen.
  • AC4, klasse 32 Laminaat van deze klasse is goed geschikt voor zwaar woon gebruik en normaal commerciële gebruik. Voor particulieren die een hele hoge kwaliteit willen of veel beloping verwachten is dit de juiste klasse, bijvoorbeeld gezinnen met kinderen en huisdieren.
  • AC5, klasse 33 De sterkste klasse. Laminaat in deze klasse is geschikt voor ruimtes die zeer veeleisend zijn, grotendeels voor ruimtes waar heel veel mensen lopen.
    Onder goedkope laminaat verstaan we laminaat vloeren van ongeveer 4 euro per m2 tot ongeveer 12 euro per m2. Voorheen werd altijd gedacht dat goedkoop laminaat kwalitatief niet goed was en dat het zeer snel zou slijten. Tegenwoordig wordt er steeds meer van dit soort goedkope vloeren verkocht omdat de kwaliteit niet slecht is en omdat er heel veel soorten laminaat van zeer goede kwaliteit vaak wel ergens goedkoop verkrijgbaar is zoals bij Maxima Vloeren. De lage prijzen kunnen worden aangeboden door een zeer goede inkoop, overjarige modellen die wellicht uit het assortiment gaan of bij bijvoorbeeld maandelijkse topaanbiedingen!

Wanneer leg je goedkoop laminaat?

Veel mensen komen ergens tijdelijk te wonen, dit kan zijn voor een paar maanden of bijvoorbeeld slechts voor een paar jaar. Wil je in zo’n woning dan een dure vloer leggen? Nee dat lijkt me niet verstandig. Verhuizen en een woning opknappen kost al genoeg geld, denk hierbij aan het schilderen, behangen, eventueel gordijnen of raamdecoratie.

Vaak worden er ook nieuwe meubels aangeschaft en moet de woning voorzien worden van nieuw sanitair. Het is dan niet geheel onverstandig om is goed te overwegen wat je voor een nieuwe vloer kwijt wilt zijn. Goedkope laminaat van goede kwaliteit biedt hier natuurlijk een goede oplossing voor.

Wij hebben maandelijks goede merken in de aanbieding waarbij een deel bijvoorbeeld uit het assortiment gaat of populaire vloeren waar we zeer veel voorraad van hebben ingekocht. Hierbij moet je denken aan prijzen van 6-15 euro per m2. Daarnaast geven we natuurlijk goed advies over een te gebruiken ondervloer en hebben we een goede legservice waarbij we al het werk voor jou uit handen nemen.

Kun je goedkoop laminaat weer mee verhuizen?

In veel gevallen heeft laminaat een “klik systeem” dit betekent ook dat de vloer als het ware zwevend gelegd wordt. De vloer wordt los op een geschikte ondervloer gelegd en de delen worden aan elkaar geklikt. Deze goedkope laminaat vloeren zijn geschikt om op dezelfde manier weer uit elkaar te klikken en netjes mee te verhuizen. Houd hierbij wel rekening dat een nieuwe woning nooit hetzelfde is qua oppervlakte en indeling dus zal je altijd weer een procent of 7 snijverlies moeten berekenen.

Heb je een vloer gekocht die uit het assortiment gaat dan wordt het ook heel lastig om dezelfde laminaat vloer nog ergens te bestellen. Weet jij van tevoren al dat je ergens kort blijft wonen en wil je het laminaat weer mee verhuizen, neem dan een gangbare soort en vraag ons of er nog genoeg voorraad van is of dat de vloer uit het assortiment zal verdwijnen. Wellicht ben je dan iets meer kwijt maar dan ben je wel verzekerd van een vloer die je mee kunt nemen naar de volgende woning.

Wil jij je graag laten adviseren over een geschikte laminaat vloer en natuurlijk een goede ondervloer, en de diverse aanbiedingen die we voor jou hebben, breng dan gerust is een bezoekje aan onze webshop. Wij hebben een zeer ruim assortiment aan vloeren van bekende merken in diverse kleuren, afmetingen en prijsklassen.