Wat zijn keramische tegels?

Wat zijn keramische tegels?

26 juni 2020 0 Door Admin

Keramische tegels, wat zijn dat precies? Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek. Maar wat is keramiek dan? Keramiek is een materiaal dat gecreëerd wordt uit een mengsel van zand en klei. In feite bestaan keramische tegels dus uit meerdere laagjes gebakken klei.

Wanneer we naar tegels kijken, dan vallen keramische tegels onder de luxe soort tegels. Keramische tegels kunnen dan ook verschillende toepassingen hebben en zijn in vele soorten en maten te vinden. Op zoek naar een houtlook, een betonlook of zelfs een natuursteenlook? Met keramische tegels is het allemaal mogelijk.

De eigenschappen van keramische tegels

Een van de grootste voordelen van keramische tegels is dat de tegels erg lang meegaan dankzij het harde materiaal. Ook kunnen ze dankzij het gesloten oppervlak zeer gemakkelijk schoon gemaakt worden. Dit is ook de reden dat u in wc’s en badkamers vaak keramische tegels vind. Keramische tegels zijn zowel voor buiten en binnen te vinden en dit ook nog eens in elk design en formaat, zodat er voor iedereen de juiste tegels zijn.

Een ander unieke eigenschap van keramische tegels is dat de oppervlakte bewerkt kan worden. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de gladheid en de structuur. Zo hebben de keramische buitentegels vaak een stroeve structuur, omdat het anders erg gevaarlijk kan worden met bijvoorbeeld neerslag.

Tot slot zijn keramische tegels enorm slijtvast en krasbestendig. Vergeleken met houten vloeren trekken deze tegels niet krom, buigen ze niet en houden ze dus hun vorm. Hierdoor blijven ze enorm lang in goede staat.

Voor elke ruimte

Dankzij de duurzaamheid en het onderhoudsgemak worden de keramische tegels steeds populairder. Zo vinden we niet meer alleen keramische tegels in de badkamer of in de WC, maar ook in steeds meer woonkamers vinden we keramische tegels terug.  Het fijne van keramische tegels is dan ook dat ze erg goed te combineren zijn met vloerverwarming. De tegels geleiden de warmte namelijk erg goed.

Op zoek naar keramische tegels?

Had u graag meer willen weten over keramische tegels of had u de tegels eens in het echt willen bewonderen? Luxury Floors is al jaren gespecialiseerd in keramische tegels en kunnen u advies op maat geven. Neem nu contact op of kom gezellig langs!