Alle instructies m.b.t. het leggen van laminaat

Alle instructies m.b.t. het leggen van laminaat

2 april 2019 0 Door Admin

Laminaat leggen instructies

Je kan er voor kiezen om het laminaat zelf te leggen of je laat het laminaat leggen door een bekende of een bedrijf. We hebben een korte beschrijving gemaakt van hoe je laminaat kunt leggen.

Om laminaat te leggen heb je natuurlijk ten eerste gereedschap nodig. Je hebt het volgende gereedschap nodig:

  • Aanslagblok
  • Aanslagijzer
  • Afstandsblokjes
  • Een zaag (eventueel een laminaatzaag)
  • Rolmaat
  • Rubberen hamer
  • Winkelhaak

1. Zorg er voor dat je de geschikte ondervloer kiest. Lees op onze website het artikel over het aanleggen van een ondervloer. Zorg voor voldoende laminaat. Koop altijd meer dan je nodig hebt. Je kan het overgebleven laminaat terugbrengen naar je winkel. Reken op circa 10% zaagverlies.

2. Haal eerst de oude vloer uit de ruimte. Zorg er voor dat je alle lijmresten en spijkers uit de vloer haalt, zodat er een egale vloer overblijft.

3. Laat het laminaat 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het laminaat wordt gelegd.

4. Nu ga je met de ondervloer aan de slag. De naden kun je afplakken met tape en het uiteinde kun je op laten lopen tegen de wanden. Na het leggen van de laminaat kun je de folie op maat afsnijden.

5. Je moet er voor zorgen dat je begint bij de muur die het meeste recht loopt. Er moet 10 mm afstand zijn tussen de muur en het laminaat. Je kan hiervoor de afstandsblokjes gebruiken.

6. Controleer na de tweede baan of alles nog recht gaat en of er geen kieren zijn. De gezaagde buitenkanten moeten altijd aan de buitenkant komen. Die komen onder de plinten of profielen en zullen niet zichtbaar zijn.

7. Je klikt de volgende stroken aan elkaar en zorgt er weer voor dat er geen kieren komen. Op deze manier ga je door tot je aan de andere kant van de kamer bent.

8. De stukken die afgekort moeten worden teken je af met de winkelhaak en je zaagt de rest er af.

9. Uiteindelijk moeten de plinten geplaatst worden. Je kan kiezen uit staande plinten of liggende plinten. De staande plinten kan je er gelijk op monteren. Voor de liggende plinten moet je een week wachten tot dat de werking van de vloer minder wordt.