Visgraat vloeren

Visgraat vloeren

21 november 2023 0 Door Admin

Een visgraat vloer is dé vloer van het moment. Visgraat vloeren zijn razend populair en dat is niet zo gek. De vloer heeft een trendy uitstraling en past in vrijwel elk interieur. Een nieuwe vloer kies je niet zomaar. Verdiep je goed in de soort vloer die je kiest, zodat je zeker weet dat je tevreden gaat zijn met het resultaat.

Verschillende soorten visgraat vloeren

Het visgraatpatroon is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In elke straat staat wel een huis met een visgraat vloer. Niet zo gek, want dit patroon maakt van je vloer een echte eyecatcher. Ondanks dat dit patroon veel voorkomt, is de kans klein dat je identieke vloeren ziet. Het visgraatpatroon is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten vloeren.

De bekendste visgraatvloer is de houten vloer. Het patroon wordt al sinds de 16e eeuw gelegd met houten planken. Het was destijds een echt luxeproduct dat alleen werd gelegd in landhuizen en kastelen. Die luxe uitstraling heeft de houten visgraat vloer nog steeds.

Tegenwoordig verkopen veel bedrijven, zoals www.parketloods.nl, ook laminaat en PVC vloeren in visgraatpatroon. Laminaat en PVC vloeren in visgraatpatroon zijn razendsnel ongekend populair geworden. Dit komt doordat deze vloeren betaalbaarder zijn dan de klassieke houten visgraat vloeren, maar wel dezelfde charmante uitstraling hebben.

Tijdloze vloer

Visgraat vloeren gaan dus al eeuwen mee en hebben een tijdloze uitstraling. Hoewel de visgraat vloer bij bijna elke woonstijl past, is het niet altijd de beste keuze. Een visgraatpatroon komt het beste tot zijn recht in een rechte, grote ruimte. Leg je de visgraat vloer in een kleine ruimte met veel hoeken, kan de vloer de ruimte optisch kleiner laten lijken.

Heb jij een grote, open ruimte? Dan past de visgraatvloer perfect in jouw interieur. Het geeft een gezellige uitstraling en met de juiste kleur vloer maak je er een warm geheel van.

Uitpakken met afwerking

Een visgraatpatroon kan op verschillende manieren worden gelegd. Zo kan het patroon tot aan de muur worden gelegd, of kan er worden gekozen voor een bies.

De moderne visgraat vloer – met het patroon tot aan de muur – komt veel voor in de wat nieuwere huizen, zoals nieuwbouw of gerenoveerde huizen. Deze moderne vloer heeft een strakke uitstraling.

In klassieke woonstijlen kan de visgraatvloer worden afgewerkt met een bies. Een bies is een extra rand tussen de muur en het visgraatpatroon. De bies kan een omlijsting van de vloer zijn of een simpele lijn.

Kies je voor een visgraatpatroon? Dan kan je jouw vloer met de afwerking helemaal eigen maken. Kies bijvoorbeeld voor een bies in een andere tint of ga voor dubbele lijnen. Met een leuke bies kan je jouw visgraatvloer net wat spannender maken.

Verschil visgraat en Hongaarse Punt

Hoewel de twee vloeren op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn ze echt verschillend. Een visgraat vloer wordt gelegd met planken in een hoek van 90 graden, hierdoor ontstaat een visgraatpatroon. De Hongaarse Punt wordt gelegd met planken in een hoek van 45 tot 60 graden. De planken komen samen in een punt.

Samenvatting

De visgraat vloer is een eeuwenoude vloer dit steeds populairder wordt. De vloer heeft een luxe en gezellige uitstraling. Een echte eyecatcher voor grote, open ruimtes! Het visgraatpatroon kan worden gelegd met houten vloeren, PVC vloeren en laminaat vloeren.