De beste vloerreinigers voor thuis

De beste vloerreinigers voor thuis

3 maart 2022 0 Door Admin

Het is een kwestie van consistentie om harde vloeroppervlakken er op hun best uit te laten zien. Of het nu gaat om hardhout, laminaat, vinyl, keramiek, steen of tegels, fabrikanten raden aan om meerdere keren per week te vegen en te stofzuigen als primaire reinigingsmethode. Hierdoor worden stof en gruis verwijderd die de afwerking kunnen beschadigen en de vloer er onverzorgd uit kunnen laten zien. U kunt indien nodig een vochtige dweil gebruiken met een nauwelijks natte microvezel-dweil om lichtgewicht deeltjes op te zuigen die de neiging hebben zich tijdens het vegen te verspreiden. Af en toe is er echter iets sterkers dan water nodig om de sprankeling en glans terug te brengen. Alles voor parket vind je tegenwoordig in de online shops.

Hoewel dweilen met stoom kan helpen om opgehoopt vuil te verwijderen en ziektekiemen effectief te doden, kunnen overtollig vocht en hoge temperaturen sommige afwerkingen beschadigen. Een goede oplossing kan zijn om een ​​vloerreiniger te gebruiken die speciaal is ontworpen voor uw type vloer. De beste vloerreinigers zijn pH-gebalanceerd om afwerkingen te beschermen en tegelijkertijd opgehoopt vuil, vlekken, schaafplekken en resten te verwijderen.

Waar u op moet letten bij het kiezen van de beste vloerreiniger?

Bij het kiezen van een vloerreiniger, stem de reiniger af op het vloertype voor het beste resultaat. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten vloerreinigers en hoe u de beste kunt kiezen voor uw vloeren en levensstijl.

Type vloer en reiniger

Elk type vloerbedekking heeft unieke eigenschappen die net iets andere behandelingen vereisen. Sommige schonere formuleringen kunnen worden gebruikt voor algemeen huishoudelijk gebruik en verschillende soorten vloeren, terwijl andere zijn gemaakt voor specifieke oppervlakken.

  • Vinylvloeren zijn eenvoudig te reinigen met elke pH-neutrale reiniger. Vermijd filmvormende reinigingsmiddelen, schuurmiddelen en producten op basis van ammoniak om de afwerking te beschermen.
  • Houten vloeren zijn gevoelig voor schade door overtollig vocht. Afwerkingen worden gemakkelijk beschadigd door zure reinigingsmiddelen, schurende reinigingsmiddelen en oplosmiddelen. In plaats van hardhouten vloeren nat te dweilen, kunt u een pH-gebalanceerd reinigingsmiddel gebruiken om vuile plekken te behandelen, of in een spray-and-wipe-oplossing tijdens het vochtig dweilen.
  • Stenen vloeren worden gemakkelijk beschadigd door zure reinigingsmiddelen, kalk- en kalkverwijderaars, schuurmiddelen en sterke reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel. Gebruik voor de dagelijkse reiniging een vochtige doek en een druppel pH-neutrale zeep. Gebruik alleen producten die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen. Gebruik een zachte borstel om vastgekoekt vuil en zeepresten te verwijderen.
  • Keramische tegels en voegmiddel zijn verzegeld om te voorkomen dat vuil het oppervlak binnendringt, dus het is belangrijk om geen schuurmiddelen te gebruiken die de afwerking zouden beschadigen. Reinig tegelvloeren met een pH-neutrale reiniger. Vermijd schuurmiddelen en zure reinigingsmiddelen.
  • Laminaatvloeren worden vaak gemaakt met hout, dus het is belangrijk om blootstelling aan vocht te beperken. Vermijd nat dweilen en stoomreinigen. Vochtige dweil met een spray-and-wipe reinigingsoplossing voor routinematige reiniging. Vlekken opruimen en grondig reinigen met een pH-neutrale reiniger en een microvezeldoek.

Natuurlijk versus chemisch

Conventionele vloerreinigers op chemische basis bestaan ​​al generaties lang. Ze gebruiken ingrediënten zoals chloor, ammoniak, alcohol en andere om vuil op te lossen, oppervlakken te desinfecteren en geuren te verwijderen. Huishoudelijke chemische reinigingsmiddelen zijn veilig wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven. Sommige gebruikers ervaren echter irritatie van ogen, neus of keel door de geuren van deze chemicaliën, vooral bij gebruik in gesloten ruimtes. Ook is een hoger blootstellingsniveau aan sommige van deze producten gekoppeld aan een verscheidenheid aan chronische gezondheidsproblemen.

Natuurlijke vloerreinigers gebruiken geconcentreerde vormen van herkenbare ingrediënten zoals azijn, citrusolie, bakpoeder en essentiële oliën om de klus te klaren. Deze producten kunnen net zo effectief zijn als chemische reinigingsmiddelen. Ze gebruiken over het algemeen minder giftige ingrediënten en vertonen minder ongemak voor de gebruiker, hoewel sommige ingrediënten allergische reacties kunnen veroorzaken. Er moet voor worden gezorgd dat producten worden gekozen die het oppervlak niet beschadigen door slijtage of zuurgraad.

Geur

De geur van een net schoongemaakte vloer mag niet irriterend zijn. Hoewel de geur van bleekwater je doet denken aan dagen aan het zwembad, is een minder krachtig aroma misschien wenselijker in je leefruimte. Enkele van de meer populaire schonere geuren zijn citrus, dennen, lavendel of bloemen. Voor mensen met een gevoelige neus zijn geurvrije reinigingsmiddelen misschien de beste manier om te gaan.

Polijst

Vloerpoetsmiddelen zijn producten die een microfilm op de vloer achterlaten. Deze film dient om versleten uitziende vloeren te verjongen door kleine krasjes, deuken en kuilen in de afwerking op te vullen, waardoor een frisse, gladde, heldere laag achterblijft. Polijst is bedoeld om niet vaak te worden gebruikt. Als ze te vaak worden gebruikt, veroorzaken deze producten een ophoping op de vloer en kunnen ze zelfs vuil vasthouden onder de polijstlaag.

Dagelijkse en wekelijkse reiniging dient te gebeuren met een stofzuiger en een vochtige dweil, met een vloerreiniger die geen film vormt. Als het tijd is om de vloeren te polijsten, gebruik dan de door de fabrikant van de vloer aanbevolen vloer polijstmiddel, volgens de instructies op het etiket.

Aanbrengen

De meest effectieve manier om vloerreiniger voor routineonderhoud aan te brengen, is door het product lichtjes rechtstreeks op de vloer aan te brengen met een spuit- of spuitfles en het vervolgens op te vegen met een vochtige microvezel dweil. Geconcentreerde producten moeten vóór het aanbrengen worden verdund.

Voor grote ruimtes de geconcentreerde reiniger in een emmer water verdunnen. Doop een dweil in de oplossing en wring deze grondig uit voordat u de vloer afveegt. Spoel en bevochtig de dweil regelmatig met deze methode, en ververs het vuile water zo vaak als nodig is.